Nieuws Limburg Superorder voor Hemelaers: mega-showroom in glas

Superorder voor Hemelaers: mega-showroom in glas

Superorder voor Hemelaers: mega-showroom in glas

Dicar, een grote verdeler van motorhomes, investeert vlak over de provinciegrens in Geel, in de bouw van een gigantische showroom. Vlakbij de afrit op de E313 wordt in de vorm van een schans, één van de grootst toonzalen van de Benelux gebouwd. De gevel strekt zich uit over 180 meter. Hemelaers Glas uit Lommel werd uit talrijke gegadigden gekozen om het buiten- en binnenglas voor Dicar te leveren. Een fantastisch order voor de Noord-Limburgse glasverdelers.

Dicar Geel HemelaersVoor het project is immers 2020 m² superisolerende beglazing nodig. Het is 2-zijdig gelaagd, waarvan 195 jumbo-volumes die met een speciale kraan moeten geplaatst worden. Het totale gewicht van het glas bij Dicar bedraagt maar liefst 130.000 kg. Daarenboven wist Hemelaers ook het order voor de binnenbeglazing binnen te halen, bestaande uit glazen binnenwanden, draai- en schuifdeuren, glazen balustrades en trapleuningen, brandwerende scheidingswanden, enzovoort.

Hemelaers Glas, dat wordt gerund door Danny Hemelaers en Dirk Godelaine, is bijzonder fier op het project. Het stuwt het bedrijf verder omhoog. Hemelaers haalt met 35 medewerkers een omzet van 6,5 miljoen euro. Naast de glasproductie en handel, heeft het bedrijf ook een zusteronderneming Megaglas, die gespecialiseerd is in het plaatsen van glas met kraanwagens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.