Nieuws Limburg Switten verlaat verlieslatende Connect Group

Switten verlaat verlieslatende Connect Group

Switten verlaat verlieslatende Connect Group

De technologiegroep Connect, waar Zonhovenaar Luc Switten vorige maand als CEO opstapte, duikt in het rood. In een mededeling laat het bedrijf weten dat de omzet in het eerste kwartaal niet volstaat om winst te boeken. Ook in 2014 werd verlies genoteerd (4,6 miljoen), maar het is wel de ambitie om voor 2015 boven de streep uit te komen.

Luc Switten

Luc Switten

Dat is de opdracht die de nieuwe CEO Ad Interim, Flor Peersman heeft meegekregen. Hij volgt Luc Switten op, die zelf is opgestapt na 23 jaar dienst. Limburger Switten was één van de medeoprichters van IPTE (Houthalen en Genk), samen met Huub Baren en Vladimir Dobosch. Toen IPTE Connect Systems in Kampenhout overnam en zich op andere activiteiten ging focussen (automatisering), kreeg Switten het roer in handen van Connect, dat inmiddels 1.600 medewerkers telt. Dobosch en Baren gingen zich intussen focussen op IPTE in Genk.

Volgens De Tijd is het vertrek van Switten te wijten aan de terugkeer van Huub Baren naar de bestuursraad van Connect Group. Daar was Baren vertrokken, ondanks het belang van 21 procent dat hij er aanhoudt. Wegens niet tevreden over de prestaties wil hij zijn greep opnieuw versterken, en 2 hanen op een mesthoop was voor de (ex-)CEO niet werkbaar. Switten blijft tot het einde van dit jaar wel beschikbaar als adviseur van Connect.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.