Tack blaast fusie tussen Tessenderlo en Picanol af

Het was een masterplan van Luc Tack, de sterke man van zowel Tessenderlo Group als Picanol om beide beursgenoteerde bedrijven samen te voegen tot één grote, industriële groep. Omdat de kleinere aandeelhouders van Tessenderlo echter stokken in de wielen staken, heeft Tack nu zelf de handdoek in de ring gegooid en de fusieplannen afgeblazen.

luc tackIndustrieel Luc Tack wou Picanol, waarvan hij 90% in handen heeft, en Tessenderlo Group, waarvan hij 34,5% bezit, samenvoegen. Zo zou hij meerderheidsaandeelhouder worden in het geheel. Tack liet daarom zijn belang in Picanol schatten, om het in te brengen in de grote groep. Maar de kleinere aandeelhouders van Tessenderlo, alsook een aantal financiële experts, vonden de waarde die Tack wou inbrengen, overschat. Vandaar dat er geen 75 procent van de aandeelhouders bereid werd gevonden om in te stemmen met de fusie-operatie. Een eerste stemming hierover werd in februari dan ook uitgesteld. Latere onderhandelingen, waarbij het bod van Tack werd verhoogd, leverden evenmin iets op.

"Na grondige overweging heeft de raad van bestuur van Picanol NV vastgesteld dat er op dit moment onvoldoende steun is in de markt om, aan voorwaarden die voor Picanol NV en zijn aandeelhouders aanvaardbaar zijn, de transactie succesvol af te ronden," aldus Tack in een mededeling. "Op basis hiervan hebben de raden van bestuur van beide bedrijven elk beslist om de onderhandelingen te beëindigen en het voorstel om de activiteiten te bundelen in te trekken."

Beide ondernemingen blijven dus hun eigen koers varen, hoewel ze voor bepaalde aspecten zullen samenwerken en elkaar blijven ondersteunen.