Nieuws Limburg Tack haalt Dyka (Overpelt) uit etalage

Tack haalt Dyka (Overpelt) uit etalage

Tack haalt Dyka (Overpelt) uit etalage

Tessenderlo Chemie (TC) zoekt niet langer een koper voor zijn afdeling pvc-buizen. De nieuwe topman Luc Tack beschouwt de verkoop niet langer als een prioriteit. Daardoor staat ook Dyka Plastics in Overpelt niet meer in de etalage.

Woordvoerster Kathleen Iwens van TC bevestigde dat de divisie voor pvc-leidingen niet langer te koop staat. Dat behoorde nochtans tot het plan van de vorige CEO Frank Coenen van Tessenderlo Group. Coenen wilde Tessenderlo omvormen tot een groener bedrijf dat met zijn activiteiten vooral zou inspelen op de grote werelduitdagingen. De focus kwam daarbij te liggen op activiteiten die landbouw, waterbeheer en verwerking van biologisch afval ondersteunen. De rest werd in de etalage gezet. De activiteiten in profielen en leidingen in pvc stonden aanvankelijk niet echt op het verkooplijstje, maar voor een deel van die fabrieken werden toch kopers gevonden.

luc tackOverpelt
Met de komst van de nieuwe aandeelhouder Picanol en Luc Tack als de nieuwe CEO bij Tessenderlo, wordt de verkoop van pvc-buizen teruggedraaid. “Pvc blijft tenminste op de middellange termijn binnen de groep,” zo luidt nu. “We gaan ons eerst richten op betere resultaten.”
Dat betekent ook dat Dyka Plastics in Overpelt binnen de groep Tessenderlo blijft. Daar worden buizen in kunststof geproduceerd. Er werken 160 mensen.

Vorig jaar werd bij Dyka Plastics nog een investering van 1,5 miljoen euro afgerond voor de productie van de nieuwste generatie van rioleringsbuizen in polypropyleen. De buizen zijn door hun geribbelde buitenstructuur tegelijk sterker en lichter. De investering in de nieuwe rioleringsbuizen was goed voor vijf extra jobs. Dyka Plastics haalt een omzet van zo’n 55 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.