Nieuws Limburg TDL investeert in 300 boordcomputers

TDL investeert in 300 boordcomputers

TDL investeert in 300 boordcomputers

Transportgroep TDL, met hoofdkantoor in Houthalen en logistiek centrum in Lummen, heeft 600.000 euro geïnvesteerd in 300 CarCube-boordcomputer van leverancier Trimble. “We hebben er lang over gedaan om deze beslissing te nemen, maar we zijn er zeker van dat de nieuwe boordcomputers ons niet alleen besparingen zullen opleveren, maar ons ook in staat zullen stellen om sneller op de bal te spelen”, zegt ceo Stefan Wijns van TDL GRoup. “Het is voor ons een belangrijke investering.”

TDL zal de CarCube-boordcomputers inzetten voor het meten van het brandstofverbruik, het opvolgen van de rijstijl van chauffeurs en trucknavigatie. Via de handige tool FleetCockpit zullen de planners direct de chauffeurs kunnen aansturen. Het levert ook meerdere mogelijkheden voor rapportering op en een automatische verloning.

TDL Group bestaat uit vier transportbedrijven die elk in een nichemarkt actief zijn. Het gaat om Coldway, Cooltrans, Vleeschouwers en VNW Transport. De hele groep telt zo’n 400 medewerkers en kan terugvallen op 310 trekkenden voertuigen en 500 opleggers. In Lummen beschikt de groep over zo’n 20.000 m² aan opslagruimte.img1_20110601162832

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.