Nieuws Limburg Te koop: 6 bedrijventerreinen in Genk en Lanaken

Te koop: 6 bedrijventerreinen in Genk en Lanaken

Te koop: 6 bedrijventerreinen in Genk en Lanaken

De Vlaamse Waterweg houdt uitverkoop: in Genk (5) en Lanaken (1) worden grote bedrijventerreinen met toegang tot het Albertkanaal te koop aangeboden. Het doel is uiteraard om bedrijven aan te trekken die gebruik zullen maken van multimodale vervoersmogelijkheden.

De percelen zijn tussen 2,5 en 11 hectare groot en bevinden zich in de directe nabijheid van het kanaal. “Een uitgelezen kans voor bedrijven om de omschakeling te maken naar transport over water”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters. “Dankzij de ligging langs het Albertkanaal is er een rechtstreekse verbinding met de Haven van Antwerpen en zijn ook Wallonië, Nederland en Duitsland vlot bereikbaar via de waterweg. Ik wil onze Limburgse bedrijven nog meer faciliteren en stimuleren om te kiezen voor duurzame logistieke oplossingen. Zo kunnen we de noodzakelijke ‘modal shift’ naar het water realiseren. Tegen 2030 is onze ambitie om het aandeel binnenvaart van de logistieke keten te verhogen tot 20%.”

Meer concreet zijn de terreinen in Genk gelegen in het industriegebied Genk-Zuid. Ze sluiten aan op de Henry Fordlaan (N702), die een snelle verbinding voorziet naar zowel de E313 als de E314. De beschikbare oppervlakte van 10 hectare in Lanaken, bevindt zich aan de Montaigneweg. Daarnaast werkt De Vlaamse Waterweg aan de ontwikkeling van een bijkomend bedrijventerrein van 11 hectare, grenzend aan het Europapark in Lanaken.

Bedrijven kunnen zich uiterlijk tegen 6 december 2021 kandidaat stellen bij De Vlaamse Waterweg nv voor
deze bedrijfspercelen in Genk-Zuid en Lanaken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.