Nieuws Limburg Te koop: Arcomet

Te koop: Arcomet

Te koop: Arcomet

De voornaamste aandeelhouders van kranenverhuurder Arcomet zetten het bedrijf uit Beringen in de etalage. Dat schrijft De Tijd. Het Lazard-fonds LFPI en Sofina denken aan een exit, waarbij ook de Franse activiteiten van de groep mee verkocht zouden worden.

Volgens De Tijd hebben de aandeelhouders de opdracht gegeven om uit te kijken naar kandidaat-kopers. Intussen zouden er zelfs al een aantal biedingen binnen zijn, maar die werden als ontoereikend beoordeeld. LFPI en Sofina draaien al een tijdje mee bij Arcomet. Ze hielpen tien jaar geleden (de onlangs overleden) CEO Dirk Theyskens om het familiebedrijf over te nemen, en breidden systematisch hun aandeel uit tot bijna het volledig pakket. Zo’n vier jaar geleden waren ze de trekkers van een grootschalig reorganisatieplan, omdat Arcomet in zwaar weer was terechtgekomen.

Momenteel is het bedrijf er bovenop. Er werd een winst geboekt van 14 miljoen euro op een geconsolideerde omzet van 85 miljoen. Samen met Matebat, een vennootschap waarin de Franse activiteiten van Arcomet zijn ondergebracht, bedraagt de omzet zelfs zo’n 200 miljoen euro. Volgens het scenario dat De Tijd kreeg ingefluisterd, zouden Arcomet en Matebat samen in de etalage worden gezet, nu het herstelplan succesvol is afgerond. TBC…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.