Nieuws Limburg Technologiebedrijf vestigt zich in Hasselt

Technologiebedrijf vestigt zich in Hasselt

Technologiebedrijf vestigt zich in Hasselt

Optimum Sorting, een bedrijf met specialisatie in systemen voor optische controle en het sorteren van food en non-food, heeft de gebouwen gehuurd van Youston in Hasselt. Investeerder Paul Berghmans en CEO Steve Raskin zullen van daar uit de Belgische activiteiten van de Nederlandse machinefabrikant ontplooien.

Optimum Sorting is de nieuwe naam voor Concept Engineers. “Wij zijn gespecialiseerd in optische controle- en sorteersystemen voor productiefaciliteiten van frieten, groenten, snoepjes, schaal- en schelpdieren, tabaksproducten en plastics”, legt Steve Raskin uit. “Al onze machines maken gebruik van gesofisticeerde camera- en lasertechnologie en worden exclusief ontwikkeld en gebouwd in Eindhoven. Van daaruit worden ze verdeeld naar circa 40 landen. Wij hebben als Belgisch bedrijf nu de Nederlandse vestiging overgenomen en brengen het hoofdkantoor onder in Hasselt.”

De investeringsmaatschappij Pentahold en Paul Berghmans legden afgelopen zomer samen met Raskin en de bestaande aandeelhouders vers groeikapitaal op tafel. “Hiermee willen we de ambitie waarmaken om marktleider in onze sector te worden”, aldus Raskin.

Optimum Sorting wil bovendien de maakindustrie naar Limburg brengen: “Een competitieve maakindustrie is van cruciaal belang voor de innovatiekracht en welvaart van Vlaanderen”, weet Steve Raskin. “Het is al vaak gezegd en geschreven. En wat geldt voor Vlaanderen, geldt in het bijzonder voor Limburg. Meer slimme maakindustrie naar Limburg brengen, dat is ook ons streven.”

Op 6 december volgt de officiële opening van de nieuwe faciliteiten, onder het waakzaam oog van heel wat hoogwaardigheidsbekleders.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.