Nieuws Limburg Technopolis voor bedrijven in Diepenbeek

Technopolis voor bedrijven in Diepenbeek

Technopolis voor bedrijven in Diepenbeek

Sirris, een met Agoria gelinkt centrum dat bedrijven ondersteuning biedt om hun industriële processen te automatiseren, heeft in Diepenbeek een miljoen euro geïnvesteerd in hun ‘toonzaal’. Met dat geld zijn hypermoderne robots en andere hoogtechnologische machines gekocht, die KMO’s de mogelijkheden van technologische innovatie moeten aantonen. Een soort Technopolis voor industriële bedrijven, zeg maar.

baxterrobotBij de nieuwigheden is onder meer een robot die werd ontwikkeld door het vermaarde Masschusetts Institute of Technology en voor het eerst in België te zien is. De robot met 2 armen (foto) kan heel eenvoudig geprogrammeerd en bediend worden, is superveilig en kost ‘amper’ 18.000 euro. “Als bedrijven concurrentieel nadeel ondervinden door de hoge loonlasten, kan dit aanvullend zijn om repetitieve taken uit te voeren,” aldus directeur Herman Derache van Sirris. Andere apparatuur die in Diepenbeek kan bewonderd worden, is de ‘precisiecel’, een labo waar high-tec frees- en meetmachines bewerkingen op microniveau kunnen doen. Wat het Huis van de Toekomst is voor de particulier, moet de Fabriek van de Toekomst in Diepenbeek voor de industriële KMO zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.