Nieuws Limburg Tectum Dekkers viert derde parel in Polen

Tectum Dekkers viert derde parel in Polen

Tectum Dekkers viert derde parel in Polen

Tectum Dekkers, het bedrijf met specialisatie in platte daken uit de Tectum Group van de familie Biesmans, viert zijn 75-jarig bestaan. De jubilaris zet de festiviteiten kracht bij met een internationale uitbreiding. Zo werden de eerste projecten uitgevoerd in Duitsland en Frankrijk, en ging in Polen een derde vestiging van Tectum Dekkers open.

Dekkers zag 75 jaar geleden het levenslicht. Edouard Dekkers begon toen met de verdichting van daken, bruggen en tunnels. Twee jaar later verfijnden zijn zonen Pierre en Edouard jr. het aanbod tot waterdichtingswerken. Zowat de helft van de gebouwen voor Expo 58 werd binnengehaald en ook in Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa werd Dekkers een gekende naam. Het was in 2000 dat Jean Biesmans het bedrijf overnam en er een onderdeel van Tectum Group van maakte.

Als specialist in de constructie van platte daken voor de professionele markt worden vandaag werven bediend vanuit de hoofdzetel in Genk en vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Charleroi. “In dit jubileumjaar zetten we ook onze eerste stappen op de Duitse en Franse markt”, aldus de gedelegeerd bestuurders Yves Biesmans en Rudy Evens. “In Berlijn startte de renovatie van een rusthuis en in het noorden van Frankrijk werd zopas een groot industrieel project afgewerkt.”

Maar het is vooral in Polen dat Tectum Dekkers fors groeit. Na vestigingen in Warschau en Wroclaw zwaaiden zopas de deuren open van een afdeling in Gdansk. “Met de huidige activiteitsgraad van de Poolse economie hebben we ook daar de wind in de zeilen,” vertelt Rudy Evens. “Het is helemaal op maat van onze ambities,” voegt Yves Biesmans toe. “Je moet de kansen grijpen wanneer ze zich voordoen.” Ondanks de coronacrisis gaat het bedrijf dus door op het elan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.