Nieuws Limburg Tectum door het dak: HR Award is binnen!

Tectum door het dak: HR Award is binnen!

Tectum door het dak: HR Award is binnen!

Het Limburgse bedrijf met het beste HR-beleid? Dat is Tectum uit Genk. Althans volgens de jury die Voka Limburg had samengesteld om de HR Award 2022 toe te kennen. Tectum haalde het nipt van de andere genomineerden: Victus Sales en Elan Languages.

Met de HR Award wil Voka Limburg bedrijven in Limburg belonen voor hun duurzaam personeelsbeleid. “Want een inclusief en sterk HR-beleid is de sleutel om medewerkers aan te trekken en aan boord te houden”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg. “Het is belangrijk om oog te hebben voor de talenten van je mensen en daar op in te spelen met een beleid dat deze talenten doet ontbolsteren. Dat is in het belang van de medewerker zelf én van de onderneming.”

De eer valt dit jaar te beurt aan Tectum Group, de Genkse expert in de constructie van daken, gevels en balustrades. “Het HR-beleid van Tectum spring eruit omwille van zijn sterk en uitgewerkt karakter”, stelt de voorzitter van de jury, Ann Verlinden. “Zo heeft de onderneming een sterke focus op het zelf opleiden en begeleiden van medewerkers waardoor de pool van werknemers die aangetrokken kunnen worden enorm vergroot. Denk maar aan hun Tectum University waar ze medewerkers duurzaam laten groeien. Daarnaast hanteert Tectum ook alternatieve invalshoeken om talent aan te trekken. Zo trekt het bedrijf zelf naar sollicitanten in plaats van hen naar het hoofdkantoor te laten komen, of probeert het jongeren die schoolmoe zijn een kans op de arbeidsmarkt te geven, net als vluchtelingen uit asielcentra. Opvallend is ook het positieve exitbeleid van de onderneming waarbij sommige medewerkers een ‘terugkeerticket’ krijgen aangeboden om terug te keren.”

“Een zeer mooie erkenning”, vindt Caroline Clits, HR-manager van Tectum. “Ons bedrijf staat voor de uitbouw van langetermijnrelaties. Dat proberen we ook met onze medewerkers te realiseren. Want het is alleen dankzij hen dat Tectum Group kon uitgroeien naar het bedrijf dat het vandaag de dag is.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.