Nieuws Limburg Tectum groeit als kool: maal 4 in 10 jaar

Tectum groeit als kool: maal 4 in 10 jaar

Tectum groeit als kool: maal 4 in 10 jaar

Tectum Group, waarin bedrijven met specialisatie in gevels en daken zijn verenigd, heeft in Genk het nieuwe hoofdkwartier geopend. Een nieuwe mijlpaal voor de familie Biesmans, die de omzet de afgelopen 10 jaar wist te verviervoudigen tot nu 130 miljoen euro.

Vanuit zijn bureau kijkt Jean Biesmans recht tegen kranen die momenteel de voormalige Ford-fabrieken tegen de vlakte werken. De familiale ondernemer is ‘still standing’. En steviger dan ooit. Hij maakt zich op voor nieuwe investeringen. Nog maar eens, want de voorbije 2 jaar werd er al 15 miljoen euro gepompt in onder meer de aankoop en bouw van het nieuwe distributiecentrum in Genk. Een bijkomend budget van 3 miljoen euro zal worden aangewend voor nieuwbouw en voor de uitbreiding en renovatie van bestaande sites van Tectum Group, zowel in de Benelux als Polen.

Het is daarmee duidelijk dat Biesmans zijn groeitraject onverminderd wil voortzetten. De voorbije 10 jaar ogen op dat vlak al spectaculair. Tussen 2007 en 2017 nam de omzet toe van 32 tot 130 miljoen euro en steeg het personeelsbestand van 150 naar 420 werknemers.

Rudy Evens, CEO van Tectum Group, schrijft het succes toe aan ondernemerschap: “Wij kijken steeds actief uit naar nieuwe partners om samen te groeien. Dit zowel aan toeleveringszijde als aan klantenzijde. Ook overnames zijn belangrijk om verder te groeien. Zo genieten we van schaalvoordelen en versterken we onze positie in de markt. Onze langetermijnvisie zorgt ervoor dat we geen schrik hebben om te investeren.”

Hoewel de internationale ambities niet gering zijn, houdt Tectum Group voeling met de Limburgse roots. “De locatie van ons nieuwe hoofdkwartier in Genk is zowel een strategische als een symbolische keuze,” licht Rudy Evens toe. “Een centrale ligging in de Benelux is cruciaal om onze groei in binnen- en buitenland verder te zetten. Daarnaast hechten we ook veel belang aan de Limburgse verankering. Onze roots liggen hier en veel van onze medewerkers zijn uit de buurt afkomstig. Dat, en onze familiale waarden, zijn belangrijk bij Tectum Group.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.