Nieuws Limburg Telefoon opladen aan straatmeubilair uit Zolder

Telefoon opladen aan straatmeubilair uit Zolder

Telefoon opladen aan straatmeubilair uit Zolder

Stradus Infra, producent van betonnen straatinfrastructuur uit Heusden-Zolder, heeft een nieuwe lijn ontwikkeld, waarbij het straatmeubilair oplaadpunten bevat voor smartphones, tablets, computers en zelfs elektrische fietsen. De energie wordt opgewekt door zonnepanelen, die ingewerkt zijn in de zitbanken en tafels. Alle passanten kunnen er gratis gebruik van maken.

zitbank solar stradus“We zijn steeds meer afhankelijk van allerhande elektronica, en er is niets zo vervelend als niet verder kunnen omwille van een lege batterij,” is de redenering van Stradus. “Daarom willen we buurtbewoners en bezoekers van openbare plaatsen de kans bieden om op een duurzame manier de batterijen op te laden. De nieuwe lijn, die Solar heet, laat dat toe.”

De producten werden ontworpen door Claudia van Riet van het Eindhovense ontwerpbureau Fix. “Het overkwam mijzelf. Ik was een weekendje weg en ineens was mijn telefoon sneller leeg dan verwacht,” vertelt ze. “Heel vervelend, want ik moest nog het adres van een museum opzoeken en wou bereikbaar zijn voor mijn kinderen. Vandaar dat ik het idee ben gaan uitwerken om oplaadpunten in straatmeubilair te voorzien.”

De meubels zijn overigens ook gekoppeld aan het elektriciteitsnetwerk of een accu, zodat de oplaadpunten ook werken als de zon niet schijnt. En uiteraard is gezorgd voor de kindveilige uitwerking. Knap idee, Made in Limburg!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.