Nieuws Limburg Tentenbouwer Georges Veldeman (78) overleden

Tentenbouwer Georges Veldeman (78) overleden

Tentenbouwer Georges Veldeman (78) overleden

Afgelopen zaterdag is Georges Veldeman, stichter van de Veldeman Group in Bree, overleden. Hij werd 78 jaar. De selfmade ondernemer wist zijn tenten en tijdelijke structuren wereldwijd in de markt te zetten en groeide zo uit tot één van de iconen in de Limburgse bedrijfswereld.

Het was in feite Pol Veldeman, vader van Georges, die in 1950 van start ging met de verhuur van tenten. Georges maakte er een echt bedrijf van, en ging ook andere materialen voor events, zoals podia en sanitaire installaties verhuren. Stilaan ging hij in zijn atelier ook zelf tentconstructies met een stalen frame bouwen. Een activiteit die steeds verder werd uitgebouwd en leidde tot de internationale speler die Veldeman Group vandaag is. Niet alleen in Bree, maar ook in de VS en Chili heeft de fabrikant en verdeler van grote zeilstructuren een eigen vestiging.

Georges Veldeman was een hardwerkende creatieve ondernemer, die gepassioneerd was door de techniek. Een bescheiden en vriendelijke man, die graag gezien was bij zijn medewerkers en partners uit het zakelijk netwerk. In 2017 zette hij een stapje terug en verkocht hij via een management buy-out, geleid door CEO Andy Moors, zijn aandelen in het bedrijf. Na zijn pensionering ging Georges van het leven genieten. Hij was een familieman, die zich ook uren kon verdiepen in zijn grote hobby: het verzamelen van oldtimers. Daarvoor reisde hij de hele wereld af.

“Ondernemen is een wedstrijd zonder einde: je moet altijd blijven lopen en blijven veranderen”, zei hij ooit in een interview. Een groots en wijs man is niet meer. De redactie wenst alle nabestaanden veel sterkte. De laatste begroeting vindt vrijdagavond plaats. Het overlijdensbericht en het rouwregister zijn terug te vinden via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.