Nieuws Limburg Terroristen nopen Genkse IS tot naamswijziging

Terroristen nopen Genkse IS tot naamswijziging

Terroristen nopen Genkse IS tot naamswijziging

Het Genkse bedrijf IS, wat staat voor Innovation Studio, heeft door de aanhoudende commotie rond de gelijknamige terreurgroepering IS beslist om van naam te veranderen. Het IT-huis gaat voortaan door het leven als Mitch&Mates, zo laten de zaakvoerders weten.

innovation studioIS is gespecialiseerd in informatiesystemen voor ziekenhuizen, zoals een tool om medische checklists op te stellen en te gebruiken. De onderneming van Yannic Sterken en Filip Bollen geniet een uitstekende reputatie in de sector, zowel in België als Nederland. Door de aanhoudende terreuracties van Islamitische Staat (IS) kreeg de benaming van het bedrijf echter een “besmette bijklank”, aldus de zaakvoerders. Vandaar dat een naamswijziging zich opdrong.

“Met Mitch&Mates kiezen we voor een naam die beter refereert naar onze bedrijfsfilosofie,” aldus Sterken en Bollen. “Daarbij staat Mitch voor Matching IT in Healthcare en de Mates zijn al onze stakeholders, die we willen dienen.”

Gelijktijdig met de naamswijziging is Mitch&Mates een naamloze vennootschap geworden en heeft het bedrijf een extra kapitalisering doorgevoerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.