Nieuws Limburg Tesla opent niet geruisloos aan Hasseltse ring

Tesla opent niet geruisloos aan Hasseltse ring

Tesla opent niet geruisloos aan Hasseltse ring

Het elektrische automerk Tesla is dinsdag met veel tromgeroffel officieel in Limburg neergestreken. Tegenover Het Belang van Limburg heeft Elon Musk voor zijn lokale collega’s het Tesla Store & Service Center ingericht. Deze vestiging moet Oost-België en Nederlands Limburg bedienen.

Het is de vierde vestiging in ons land, de 110e in Europa. Tesla legt de aanwezigheid in Limburg uit als “een ondersteuning van de missie om de transitie naar duurzame energie te versnellen”. In de showroom worden de modellen gepresenteerd. Er kunnen ook testritten geboekt worden. Voor de Tesla-rijders is er een werkplaats ingericht, waar het onderhoud zal gebeuren.

Fiere stad
Namens het stadsbestuur mocht eerste schepen Tom Vandeput (CD&V) dinsdagavond het Amerikaanse merk welkom heten. “Ons ruimtelijk visieplan voor de Hasseltse Grote Ring werpt zijn vruchten af, met nieuwe projecten in grootschalige retail (Albert Heijn), kantoren (Mediahuis, Carglass, Proximus) en showrooms voor auto’s (Jaguar, Land Rover). Tesla is hiermee de parel aan de kroon als toonbeeld van innovatie en het ecologisch rijden van de toekomst. De extra tewerkstelling van een 15-tal medewerkers is uiteraard een opsteker. Wij zijn dus zeer verheugd met de opening van Tesla Hasselt als eerste vestiging in Limburg.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Dilsen-Stokkem
Dilsen-Stokkem

Bandag wil er 33 buiten

Bij bandenbedrijf Bandag Lanklaar te Dilsen-Stokkem kondigde de directie tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie tot collectief ontslag aan: 24… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.