Nieuws Limburg Tesla opent ‘supercharger’ in Heusden-Zolder

Tesla opent ‘supercharger’ in Heusden-Zolder

Tesla opent ‘supercharger’ in Heusden-Zolder

De fabrikant van elektrische auto’s Tesla heeft in Heusden-Zolder een supersnel laadstation geopend. Het is het eerste in Limburg en het zesde in ons land. Deze snelladers bieden de mogelijkheid om de voertuigen Model S en X op te laden in een kwestie van minuten (20 minuten halfvol) in plaats van meerdere uren. De nieuwe locatie is het eerste station in BelgiĆ« dat direct wordt voorzien van zonne-energie, waardoor een duurzame integratie ontstaat tussen energieopwekking en consumptie. Deze locatie is ook het eerste Belgische superchargerstation dat is uitgerust met 12 oplaadpunten, en vormt een belangrijke ondersteuning van de verbinding Antwerpen-Luik en de verbinding tussen Brussel en het Ruhrgebied.

Deze nieuwe locatie vervoegt een netwerk van bijna 300 locaties in Europa die lange-afstandsreizen toestaan voor de elektrische rijder. De 5 andere in Belgiƫ bevinden zich in Aartselaar, Machelen, Nijvel, Aarlen en Gent.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Dilsen-Stokkem
Dilsen-Stokkem

Bandag wil er 33 buiten

Bij bandenbedrijf Bandag Lanklaar te Dilsen-Stokkem kondigde de directie tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie tot collectief ontslag aan: 24… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.