Nieuws Limburg Tessenderlo betaalt 328 miljoen voor centrale in Tessenderlo

Tessenderlo betaalt 328 miljoen voor centrale in Tessenderlo

Tessenderlo betaalt 328 miljoen voor centrale in Tessenderlo

Tessenderlo Group heeft in de thuisbasis Tessenderlo de energiecentrale T-Power gekocht. De groep rond sterke man Luc Tack, bezat al 20% van de aandelen en koopt nu de rest over voor 328 miljoen euro. Een prijs die te verantwoorden valt, aangezien de gascentrale vorig jaar een nettoresultaat van 19 miljoen euro boekte.

T-Power is een grote gascentrale in Tessenderlo die eigendom is van een joint-venture tussen Siemens (20%), Tokio Gas (26,6%), Itochu Corporation (33,33%) en Tessenderlo Group (2O%). Sinds 2011 wordt er jaarlijks 425 MW aan energie geproduceerd. Er werken zo’n 30 mensen. De financiële resultaten mogen er zijn. Op een omzet van 69 miljoen, wordt een REBITDA van 52 miljoen en een nettowinst van 19 miljoen gerealiseerd.

Tessenderlo Group doet nu een aanzienlijke inspanning om de waardevolle centrale in hometown Tessenderlo helemaal in te lijven. Er wordt 328 miljoen euro op tafel gelegd (waarvan 192 miljoen schuld die wordt overgenomen) om de 80% van de overige aandeelhouders over te nemen.

“Met de overname van deze moderne energiecentrale wil Tessenderlo Group inspelen op de ontwikkelingen op de Belgische energiemarkt,” zegt CEO Luc Tack. “De gascentrale is zeer flexibel en net die flexibiliteit wordt steeds belangrijker door het stijgende aandeel van fluctuerende energiebronnen in het stroomnet, zoals windkracht en zonne-energie. Bovendien versterkt deze aankoop het duurzaamheidsprofiel van onze gediversifieerde industriële Tessenderlo Group.”

De overname zal naar verwachting afgerond worden tegen eind september onder voorbehoud van de o.a. de goedkeuring door de Belgische mededingingsautoriteiten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.