Nieuws Limburg Tessenderlo bouwt recyclagefabriek in Engeland

Tessenderlo bouwt recyclagefabriek in Engeland

Tessenderlo bouwt recyclagefabriek in Engeland

Via haar dochteronderneming Eurocell investeert Tessenderlo Group 3,5 miljoen euro in de grootste en meest geavanceerde pvc-recyclage-eenheid in het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe fabriek, gesitueerd in Derbyshire, werd zopas plechtig geopend.

Albert Vasseur, directeur Plastics Converting, licht toe: “Deze investering illustreert opnieuw dat Tessenderlo Group zich richt op een duurzaam bedrijfsmodel, waarbij we optreden als dienstverlener en afval of bijproducten omvormen tot hoogwaardige producten. Met Eurocell bieden we een dubbel ecologisch voordeel door pvc te recycleren én energie-efficiëntere producten te produceren.”

Het gerecycleerde materiaal wordt immers gebruikt om producten te vervaardigen zoals thermische inzetstukken of dichtingsprofielen voor toepassing in raamsystemen. Deze bouwproducten helpen om het warmteverlies via ramen te verminderen.

Eurocell is in het Verenigd Koninkrijk marktleider in het fabriceren en verdelen van PVC-U-profielen voor ramen, veranda’s en dakranden in de bouwsector. Het bedrijf heeft over heel het Verenigd Koninkrijk meer dan 115 vestigingen die kunststofproducten leveren aan vaklui en doe-het-zelvers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.