Nieuws Limburg Tessenderlo Chemie verkoopt vestiging in Tessenderlo

Tessenderlo Chemie verkoopt vestiging in Tessenderlo

Tessenderlo Chemie verkoopt vestiging in Tessenderlo

Het grootste deel van de Looise vestiging van Tessenderlo Chemie wordt verkocht aan de Europese marktleider Kerling, en meer bepaald aan haar divisie Ineos ChlorVinyls. Het gaat om de pvc-activiteiten van Tessenderlo Group, die betrekking hebben op zowat 720 mensen. De koper betaalt 110 miljoen euro voor deze bedrijfstak, inclusief 3 andere vestigingen in Mazingarbe (Frankrijk), Geleen en Maastricht. Daarmee wordt het aantal werknemers van Tessenderlo Group in Limburg zowat gehalveerd. Naast de vestigingen in Overpelt en Ham blijven er nog enkele afdelingen in Tessenderlo onder de oude vlag varen, waaronder het farmaceutische labo, de participatie in de energiecentrale T-Power en de afdeling voor zwavelderivaten.

De reden voor de verkoop is dat deze pvc-afdeling te klein is om een toekomst op lange termijn te kunnen garanderen. Binnen een Europese groep als Kerling, die meer van deze plants heeft, is een groei tot wereldmarktleider wel mogelijk. De koper heeft alvast deze ambitie, zo werd verteld op een presentatie aan het personeel. Voor de mensen die verhuizen van eigenaar zal er niet veel veranderen aangezien er werd aangekondigd dat de loon- en arbeidsvoorwaarden zullen behouden blijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.