Nieuws Limburg Tessenderlo Group duikt flink in het rood

Tessenderlo Group duikt flink in het rood

Tessenderlo Group duikt flink in het rood

Tessenderlo Group heeft in 2013 een verlies geleden van 65,1 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog afgeklokt op bijna 200 miljoen in de rode cijfers. Ook de omzet daalde, en wel van 2,1 miljard naar 1,8 miljard euro.

Het bedrijf geeft diverse redenen op voor de slechte cijfers. Zo werd er een minderwaarde geboekt op een aantal bedrijfstakken die werden afgestoten. De crisis zinderde nog na. En de fabriek in Ham lag eind vorig jaar 3 weken stil door sociale onrust, wat een bom geld heeft gekost. Of nog een reden: een prijzenoorlog bij de ophaling van slachtafval in Frankrijk, een activiteit van dochterbedrijf Akiolis.

luc tackDesondanks heeft Luc Tack van Picanol, die in 2013 de grootste aandeelhouder werd van Tessenderlo Chemie (zoals het officieel nog heet), een positieve evolutie vooropgesteld voor 2014. De afdeling waar gelatines worden gemaakt zal nog verslechteren en de kosten voor de herstructurering in Ham zullen op het resultaat wegen. Maar de groepen die meststoffen (Kerley), kunststof buizen (Dyka Overpelt) en producten voor waterbehandeling maken, zullen de negatieve trend compenseren, voorspelt Tack.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.