Nieuws Limburg Tessenderlo Group gaat goud opgraven in de VS

Tessenderlo Group gaat goud opgraven in de VS

Tessenderlo Group gaat goud opgraven in de VS

De industriële groep Tessenderlo (de juridische benaming luidt nog steeds Tessenderlo Chemie) gaat via dochterbedrijf Tessenderlo Kerley Inc. meewerken aan een project voor goudwinning in het westen van de VS. Tessenderlo zal hiervoor een nieuwe en milieuvriendelijke fabriek bouwen op een mijnbouwsite van Barrick Gold Corporation, de marktleider in de goudsector. Tegen eind 2013 moet de nieuwe vestiging operationeel zijn.

Het van origine Looise bedrijf heeft nog meer nieuws in petto. Zo heeft het zopas de Chinese activiteit voor organische chloorderivaten verkocht (aan een investeringsmaatschappij uit Hongkong), en een akkoord gesloten om ook de productie van raam- en deurprofielen af te stoten. Profialis, zoals dit profielenbedrijf heet, heeft naast een Franse fabriek en distributiecentra in Oost-Europa, ook een Belgische vestiging in Oeselgem (tussen Kruishoutem en Tielt). Kandidaat-koper is een Amerikaans investeringsfonds.

Tessenderlo Group maakte intussen ook de halfjaarlijkse resultaten bekend. De omzet lag met 1,1 miljard euro op ongeveer hetzelfde niveau als vorig jaar. Vooral het Amerikaanse Tessenderlo Kerley, waar in hoofdzaak vloeibare meststoffen worden gemaakt, presteerde erg goed. Dit had onder meer te maken met een periode van grote droogte in de Amerikaanse landbouw, waardoor de boeren meer meststoffen moesten kopen om het rendement van hun teelten op niveau te houden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.