Nieuws Limburg Tessenderlo Group verkoopt Amerikaans dochterbedrijf

Tessenderlo Group verkoopt Amerikaans dochterbedrijf

Tessenderlo Group verkoopt Amerikaans dochterbedrijf

Tessenderlo Group kondigt aan dat het zijn Amerikaanse dochteronderneming Chelsea Building Products Inc. verkoopt aan Graham Partners, een in de VS gevestigde private investeringsmaatschappij. Dankzij de nieuwe eigenaar kan de extrusie-entiteit in Oakmont, Pennsylvania haar activiteiten op de VS-markt verder uitbouwen. Er werken 180 mensen.

Chelsea Building Products, Inc. ontwerpt en produceert naast pvc-profielen voor ramen en deuren ook gespecialiseerde producten voor de renovatie- en nieuwbouwmarkt in de VS. In 2010 realiseerde het bedrijf een omzet van zowat 50 miljoen USD. Albert Vasseur, directeur van Plastics Converting bij Tessenderlo Group: “Chelsea Building Products herstelde zich sterk na de economische crisis en biedt mooie groeiperspectieven. Toch blijven we in deze activiteit een kleine speler en alleen zijn we niet in staat om een marktleiderspositie te veroveren. Met deze desinvestering maken we ook extra middelen vrij voor de groep om verder te groeien in activiteiten zoals voeding, landbouw, biologische residuen en waterbeheer.”

Financiële details werden niet bekendgemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.