Nieuws Limburg Tessenderlo investeert 20 miljoen in Ham

Tessenderlo investeert 20 miljoen in Ham

Tessenderlo investeert 20 miljoen in Ham

“De vestiging van Tessenderlo Chemie in Ham heeft een mooie toekomst binnen de groep. De producten hebben een ijzersterke reputatie in de markt. De komende drie jaar gaan we 20 miljoen investeren om er een moderne, efficiënte fabriek van te maken.”

luc tack tcDat heeft Luc Tack, de nieuwe CEO en meerderheidsaandeelhouder bij Tessenderlo Group, gezegd. Zoals bekend heeft de fabriek in Ham een turbulente periode achter de rug. Er werd eind vorig jaar wekenlang gestaakt tegen het plan van de directie om de fosfaatafdeling te sluiten en de rest van de fabriek te reorganiseren. Daarbij werden zo’n 120 jobs geschrapt. “Achter elk ontslag zit een gezin. Voor mij is elk ontslag een nederlaag,” zei Tack. “Maar we moeten keuzes maken: ofwel blijft iedereen aan boord en kapseist het schip. Ofwel moeten we afscheid nemen van een aantal mensen, zodat de boot blijft drijven.”

“Tessenderlo Chemie in Ham is momenteel in volle verandering om haar positie aan de wereldtop in de meststof kaliumsulfaat te verzekeren,” aldus nog Luc Tack. “De basis van deze vestiging is weer bijna op orde. Nu kunnen we weer vooruit kijken en de zaken doen groeien. De komende drie jaar gaan we 20 miljoen euro investeren om van Ham een moderne, efficiënte fabriek te maken. Innovatie is noodzakelijk voor de toekomst. De producten van de vandaag zijn niet de producten van morgen. Ik geloof sterk in de expertise die Tessenderlo Chemie in huis heeft.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.