Nieuws Limburg Tessenderlo stopt met veevoeder in Ham

Tessenderlo stopt met veevoeder in Ham

Tessenderlo stopt met veevoeder in Ham

Omdat Tessenderlo Chemie vanaf 2014 geen zout meer mag lozen in Ham, wordt de productie van veevoeders daar gestopt. Samen met enkele andere vestigingen in de groep maakt Tessenderlo vandaag zo’n 900.000 ton veevoerderfosfaten, waarmee het in die sector de derde grootste speler in de wereld is. Afhankelijk van hoe de markt er tegen 2014 uitziet, wil het bedrijf wel elders nog doorgaan met deze productie, hoewel het rendement ervan niet in verhouding tot de inspanningen lijkt, zo weet De Tijd.

Frank Coenen, CEO van Tessenderlo Group.

Dat leek tot voor kort ook het geval voor de meststoffen die Tessenderlo Group maakt. Ondanks dat het bedrijf hier op wereldschaal de tweede grootste producent van is, werd er gezocht naar overnemers voor deze activiteiten. Maar CEO Frank Coenen komt nu op die beslissing terug, aangezien de vraag naar meststoffen (kaliumsulfaten) wereldwijd sterk is toegenomen. Deze divisie was in het eerste kwartaal van dit jaar goed voor een winst van 6 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.