Nieuws Limburg Tessenderlo toch blij ondanks netto verlies

Tessenderlo toch blij ondanks netto verlies

Tessenderlo toch blij ondanks netto verlies

De Tessenderlo Group heeft in 2011 een omzet gerealiseerd van 2,1 miljard euro. Dat is een groei van 9,6 % tegenover het jaar voordien. Alle rapporterende bedrijfssegmenten boekten hogere opbrengsten. De recurrente winst bedroeg met bijna 60 miljoen euro bijna 3 keer meer dan in 2010. De raad van bestuur stelt een dividend voor van 1 euro netto per aandeel.

Netto werd er evenwel een fiks verlies geboekt door de minwaarden op de verkoop van de alkali-afdeling. De reorganisatie die de groep vorig jaar doorvoerde, had een grote impact op de activiteiten in Tessenderlo. Door de verkoop van de pvc- en alkali-activeiten aan de Britse groep Kerling verhuisden 720 werknemers naar een andere werkgever. De netto financiële schuld liep op tot 219,4 miljoen euro.

Nu stelt Tessenderlo in de thuisgemeente nog zo’n 200 mensen tewerk en in Ham nog zo’n 400. Voorts is er nog een activiteit in Overpelt. In heel België telt Tessenderlo Group nog zo’n 1.200 werknemers.

Het bedrijf wil 2012 als een overgangsjaar beschouwen, waarbij gemikt wordt op de verdere optimalisering van de activiteiten, nadat vorig jaar enkele belangrijke participaties werden afgestoten. Onder meer het belang in de energiecentrale T-Power werd verkocht.

Frank Coenen, CEO van Tessenderlo Chemie, zegt dan ook voor het nieuwe jaar voorzichtige verwachtingen te hebben.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.