Nieuws Limburg Testbank om winkeltje te spelen in Hasselt

Testbank om winkeltje te spelen in Hasselt

Testbank om winkeltje te spelen in Hasselt

De stad Hasselt introduceert het concept The Box: een kant-en-klaar handelspand waarin ondernemers hun idee tijdelijk kunnen testen. De opening van de ruimte in de Maastrichterstraat is voorzien voor september.

The Box is gelegen onder een appartementsblok, tussen bakkerij Vangrootloon en het restaurant O-Thai. Het nu nog leegstaande winkelpand beschikt weldra over alle infrastructuur, de vereiste vergunningen en verzekeringen om startende en creatieve ondernemers een tijdelijk onderkomen te bieden. “Een soort tussenstap om een concept op de wereld los te laten in een reële marktsituatie”, zegt schepen van Economie Rik Dehollogne. “Groot voordeel is dat de vaak erg hoge opstartkosten wegvallen. Voorbeelden in andere centrumsteden hebben al aangetoond dat een dergelijk plug-and-play handelspand telkens nieuwe ondernemers aantrekt, met een gevarieerd winkelaanbod als gevolg. Daarmee is het concept een perfecte aanvulling op de bestaande handelszaken. We geloven sterk dat we met deze dynamiek de Hasseltse shopervaring completer kunnen maken.”

Stad Hasselt ging voor dit concept in zee met Stebo, dat instaat voor de begeleiding van de starters in The Box. “De deelnemers worden opgenomen in een community, waarin ervaren ondernemers hun kennis willen delen”, zeggen Frank Maleszka en Robin Kuijpers van Stebo. “Het voelt goed aan om na Genk, Brugge, Gent en Turnhout nu ook Hasselt toe te voegen aan de keten The Box Vlaanderen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.