Nieuws Limburg Theo Vanbaelen verkoopt zwembadbedrijf aan Limburgs trio

Theo Vanbaelen verkoopt zwembadbedrijf aan Limburgs trio

Theo Vanbaelen verkoopt zwembadbedrijf aan Limburgs trio

Zwembadbouwer Theo Vanbaelen geeft na meer dan 20 jaar de fakkel van zijn bedrijf TVS Fiber door aan The Water Purifier, de onderneming van Petra Rubens, Bert Vandermeer en Tijl Clerckx met specialisatie in waterbehandeling.

Theo Vanbaelen heeft met TVS Fiber een knap traject afgelegd in de sector van zwembaden en (grote) wellness-projecten. Het team is al meer dan 20 jaar actief in de verkoop, plaatsing en onderhoud van zwembaden, in het betere segment. Tijdens corona kende de hele zwembadensector een ware boom en dat was voor TVS Fiber niet anders. Toch besliste Vanbaelen weloverwogen om zijn TVS Fiber in de toegewijde handen te leggen van The Water Purifier.

Theo Vanbaelen heeft zich de laatste jaren bewust gefocust op het onderhouden van de bestaande klantenrelaties en een pak minder op het verkopen van nieuwe projecten. “Enerzijds een bewuste keuze om de focus op kwaliteit te kunnen houden, anderzijds en jammer genoeg, ook een keuze die me opgelegd werd door toenemende problemen met mijn gezondheid”, zegt hij. “Maar de passie voor het vak is altijd gebleven en zal altijd blijven bestaan.”

Daarom was kiezen voor de juiste partner bijzonder belangrijk. The Water Purifier uit Beverlo, al meer dan 30 jaar actief op de markt van waterbehandeling, deelt dezelfde waarden als TVS. “Deze overname past perfect in ons groeiverhaal”, zegt zaakvoerder Bert Vandermeer. “De overname van TVS Fiber zorgt voor de laatste, nog ontbrekende schakel, in onze bedrijfsketting, want nu kunnen we klanten ook oplossingen aanbieden voor de behandeling van het inkomend water.”

De integratie zal geleidelijk gebeuren. “Eerst willen we samen met ons technische team, de huidige klanten en producten van TVS goed leren kennen”, aldus nog Vandermeer. “Daarom zullen we het aantal nieuwe zwembadprojecten in 2021 bewust plafonneren. Service staat – en blijft – centraal staan. Daarom hebben we ook afgesproken met Theo Vanbaelen dat hij nog zeker tot eind 2021 aan boord blijft bij ons.”

Heb je zelf plannen om je bedrijf te verkopen of een overname te realiseren? Het Vlaams Agentschap Ondernemen en Innoveren (VLAIO) staat je graag bij met raad en daad! Volg zeker ook de activiteiten in het kader van de Week van de Bedrijfsoverdracht, die georganiseerd wordt van 16 tot 20 november 2020.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.