Nieuws Limburg Thijs en Vaesen kunnen Manager van het Jaar worden

Thijs en Vaesen kunnen Manager van het Jaar worden

Thijs en Vaesen kunnen Manager van het Jaar worden

Straks weten we het… De Limburgers Johan Thijs (KBC) en Marleen Vaesen (Greenyard) kunnen dinsdagavond in Brussels Expo worden uitgeroepen tot Manager van het Jaar. Het is een heel prestigieuze onderscheiding die jaarlijks wordt georganiseerd door Trends en Kanaal Z.

Het is al voor de 33ste keer dat prijs wordt uitgereikt. De lijst van 10 genomineerden bevat kleppers uit diverse sectoren, waaronder Michèlle Sioen (Sioen Industries), Jonas Dhaenens (die hier Flexmail en Addemar overnam), Eddy Duquenne (Kinepolis) of Steven Van Hoorebeke (SD Worx).

Tot dusver gingen er 3 Limburgers met de ereprijs lopen: Roos Claeys (1997), Stijn Bijnens (1999) en Ronnie Leten (2013). De kans is niet onbestaande dat er dit jaar eentje bijkomt:

– Marleen Vaesen (57) is CEO van de beursgenoteerde groente- en fruitverwerker Greenyard, waartoe onder meer Noliko in Bree behoort. Daarvoor was ze aan de slag bij Sara Lee (Douwe Egberts) en Proctor & Gamble. De Bocholtse was ook vorig jaar genomineerd als Manager van het Jaar en won voor de zomer nog de Vlerick Award.

– Johan Thijs is een 52-jarige Genkenaar die bezig is aan een lange carrière bij KBC. Hij werd in 2012 CEO van de groep, en wist op die positie vriend en vijand te overtuigen van zijn klasse. In de jaarlijkse lijst die Harvard University opstelt met de 100 beste CEO’s ter wereld, klom Johan Thijs de afgelopen jaren op van plaats 23 (2015), naar 19 (2016) tot zelfs nr. 7 in 2017. Hij werd afgelopen jaar tevens benoemd tot voorzitter van de Belgische bankenfederatie Febelfin.

Twee stevige kanshebbers dus… We duimen!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.