Thijs gaat alleen lijnen uitzetten bij SproFit

SproFit, een ontwikkelaar, producent en groothandel met meer dan 2.000 orthopedische artikelen voor ziekenhuizen, technische orthopedie, thuiszorgwinkels, fysio- en handtherapeuten, is nu voor 100% in handen van de Genkse ondernemer Luc Thijs. Hij koopt het aandelenpakket over van Marly-Ann Spronken, die zich verder zal concentreren op haar bedrijven Spronken Orthopedie en Medfac Group.

SproFit is een Genks bedrijf dat in 1999 werd opgericht door wijlen Leon Spronken. Zijn goede vriend Luc Thijs (vroeger nog bij GTI Electro Thijs) was van bij de start betrokken bij het operationele aspect en stapte nadien ook in als aandeelhouder. "Na het plotse overlijden van Leon kwam zijn zus Marly-Ann Spronken mee aan het roer, en tot op heden bleef de tandem Spronken–Thijs succesvol samenwerken”, vertelt Luc Thijs.

Maar nu hebben Marly-Ann Spronken en Luc Thijs in onderling overleg beslist dat de wegen in SproFit scheiden. Thijs neemt daarbij het aandelenpakket van Spronken over en wordt zo voor 100% eigenaar van de groothandel. "De laatste jaren kende SproFit een spectaculaire groei van meer dan 15% per jaar tot een omzet van bijna 7 miljoen euro en een sterke differentiatie in het productgamma", aldus Thijs. "De mogelijkheid om nu zelfstandig het strategisch beleid van SproFit te kunnen bepalen, is een ongelofelijke opportuniteit en de uitgelezen kans om de verdere groei te stroomlijnen. Als bedrijf gaan we onze visie en strategie voor de toekomst verder uitdiepen en onderbouwen. Samen met ons fantastisch personeel en het technische team staan we zo voor een mooie uitdaging en kijken we ernaar uit om het volgende hoofdstuk in het verhaal van SproFit te schrijven.”

Marly-Ann Spronken daarentegen neemt de gelegenheid te baat om zich te concentreren op haar andere ondernemingen Spronken Orthopedie en Medfac Group. "Dit is het juiste moment om onze structuur te vereenvoudigen en onze middelen te concentreren op de Spronken-bedrijven", zegt Marly-Ann. "Dit stelt ons in staat om zelf medische hulpmiddelen te produceren en te distribueren, maar ook om ons te richten op onderzoek en ontwikkeling. Ik zie dit als een geweldige kans om rechtstreekse contacten uit te bouwen in de Benelux-markt. Onze gevestigde en groeiende aanwezigheid zal de samenwerking met leveranciers en partners versterken."