Nieuws Limburg Thuis Best (Genk) verwarmt huizen met… ijs

Thuis Best (Genk) verwarmt huizen met… ijs

Thuis Best (Genk) verwarmt huizen met… ijs

Thuis Best, de woningbouwer uit de Genkse bouwgroep Marchetta, heeft als eerste een reeeks woningen klaar die verwarmd worden met ijs. Het gaat om een warmtepomp met ijsreservoir, ontwikkeld door de firma Viessmann. De nieuwe techniek werd door Thuis Best toegepast in woningen in Herent. Dit principe alleen al, zorgt er voor een grote belangstelling.

warmtepomp met ijsWarmtepompen werken vandaag meestal met verticale diepteboringen tot wel 80 meter diep. Dit vergt meestal een vergunning en kan enkel bij een geschikte ondergrond. De nieuwe oplossing gaat anders te werk. Het ijsreservoir – een grote ton gevuld met water met daarin een warmtewisselaar buizenstelsel – wordt slechts een 3 à 4 meter diep ingegraven. Er is geen vergunning voor nodig en de ton kan in elke ondergrond geplaatst worden. Het kostenplaatje komt overeen met een klassieke diepteboring, aldus Thuis Best. Een ander verschil met de huidige warmtepompen is dat er ook een bijkomende installatie op het dak van de woning wordt geplaatst om warmte uit de omgevingslucht en de zonnestralen te halen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.