Nieuws Limburg Toch nog activiteit bij Hörmann Genk?

Toch nog activiteit bij Hörmann Genk?

Toch nog activiteit bij Hörmann Genk?

De directie van Hörmann denkt er aan om toch nog een (zeer) beperkte activiteit te behouden in zijn vestiging in Genk. In welke mate is nog niet bekend. Dat is gebeleken na de eerste informatie- en consultatieronde tussen vakbonden en directie. Eind vorige maand maakte de Genkse producent van industriële valpoorten tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie bekend om het bedrijf volledig te sluiten. Aanleiding was het afspringen van een overnameakkoord, dat nochtans zo goed als rond was. Ook de eurocrisis en de terugval van investeringen bij bedrijven speelde een rol in die beslissing. Daardoor staan ter 61 jobs bij de arbeiders en 24 bij de bedienden op de helling.

“Mogelijk gaat het over nazorg voor klanten of een zeer beperkte productie, maar veel zal het niet zijn”, denkt ACV-secretaris Jos Buschgens. Eén van de vele vragen is ook wat er met het enorme gebouw, dat dringend om onderhoud verlegen zit, gaat gebeuren. Ooit werkten er nog ruim 400 mensen bij Hörmann in Genk. Vrijdag wordt de informatie-en consultatieronde voortgezet. Tegen september zouden de eigenlijke onderhandelingen beginnen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.