Nieuws Limburg Toerisme wil naar 4 miljoen overnachtingen in Limburg

Toerisme wil naar 4 miljoen overnachtingen in Limburg

Toerisme wil naar 4 miljoen overnachtingen in Limburg

Met nu al 3,85 miljoen overnachtingen per jaar is Limburg na de kust de belangrijkste toeristische bestemming in Vlaanderen. “Zeer belangrijk dus, en het economisch belang ervan voor onze provincie groeit nog steeds,” zegt gedeputeerde van Toerisme Jean-Paul Peuskens. “Het is dan ook mijn ambitie om in 2012 de kaap van 4 miljoen toeristische overnachtingen te overschrijden.” Hij beseft dat dit niet vanzelfsprekend is, gezien de moeilijke economische omstandigheden in heel Europa. “Maar de crisis heeft ook het voordeel dat de mensen dichterbij met vakantie gaan. Bovendien zijn er dit jaar in Limburg een aantal evenementen met internationale uitstraling die ook voor toeristen een extra reden zullen zijn om deze provincie als vakantiebestemming te kiezen.”

Gastvrijheid is en blijft volgens gedeputeerde Jean-Paul Peuskens een belangrijke troef voor Limburg: “Dat moeten we zo houden. Ik leg daarom sterk de nadruk op een goede samenwerking tussen Toerisme Limburg, de Limburgse gemeenten en de Limburgse toeristische ondernemers. Duurzaam succes boek je samen. Het is belangrijk dat de Limburgers zelf ook overtuigd zijn van de waarde van het toerisme voor onze welvaart en ons welzijn. Een warm Limburg en een sterke toeristische sector horen samen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.