Nieuws Limburg Tom De Weyer: “Wereldrecordhouder in starten met Start to Run”

Tom De Weyer: “Wereldrecordhouder in starten met Start to Run”

Tom De Weyer: “Wereldrecordhouder in starten met Start to Run”

In onze zomer-rubriek Out of Office gunnen bedrijfsleiders een inkijk in hun activiteiten na de kantooruren. Aflevering 6: Tom De Weyer van Witti Group, de momenteel zwaar getroffen cateringgroep en verhuurder van unieke eventlocaties uit Heusden-Zolder.

1. Voor een etentje in welk restaurant zou je een afspraak durven verzetten?
Ik hou van de pure keuken daarnaast moeten het interieur en de sfeer ook inspirerend zijn. Villa Tulsi in Kessel en La Salute in Heusden-Zolder staan zeker hoog op mijn lijstje. Al heb ik het verhaal van de zangcarrière van de eigenaar van La Salute al 10-tal keren gehoord, het blijft een glimlach op mijn gezicht toveren. De pure Italiaanse keuken is echt om duimen en vingers af te likken. Een echte aanrader. Ga en wees verwonderd!

2. Waar ga je bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in Limburg’ is?

Ik ben aangenaam verrast door de gedrevenheid van de Groenten Baeten tijdens de coronacrisis: de kleine attenties tussen de bestellingen en de vriendelijke levering waren hartverwarmend. Ook de creatieve ondernemers op de Lutgard-site in Beringen zijn steeds een verrassend bezoekje waard.

3. Als je niet naar het budget moet kijken, welke auto staat dan in je garage?

Dan ga ik voor nostalgie: een auto waar je nog echt voelt dat je moet werken om vooruit te komen, en de geur van de benzine in het interieur hangt… Doe dan maar de AC Cobra V8, al hoe wel ik ook graag in het de Citroen HY, beter bekend als de Bubbelbus van ondernemer Jurgen Somers, vertoef. 😊

4. Op welke leeftijd wil je het roer van je onderneming doorgeven?

Liefst zo laat mogelijk, ik heb geen zittend gat en ben gepassioneerd door wat ik doe, dus laat me nog maar lang mijn passie beleven. Als ik de realiteit van de trends begin te missen, moet je het wel komen zeggen. Ik wil niet blijven hangen in een nostalgisch verleden, maar blijven creëren en vooruitdenken. Naar het schijnt houdt dat je jong!

5. Aan welke huishoudelijke taak heb je een absolute bloedhekel?
De vaatwasser ‘intasten’, mijn vrouw heeft daar een speciale gave voor. Ze krijgt altijd meer in de machine dan ik, dus dat laat ik met plezier aan haar over. Ze heeft er zelf een speciale term voor “de vaatwasser afdraaien”. Ik dacht eerst dat ik de machine moest demonteren… Het zullen haar Antwerpse roots zijn! 🙂

6. Met welke Limburgse ondernemer (M/V) zou je een Blind Date (Bizz) wel zien zitten?
Jo van Deusjevoo, creatieve geest, baanbrekend en vraag hem niet om ‘out of the box’ te denken, want dan vraagt hij: wat is een box???

7. Op welke sportprestatie ben je stiekem jaloers?

Mensen die intens van joggen kunnen genieten. Ik probeer het elk jaar opnieuw, maar de “runners high” is mij volledig onbekend. Het is thans zalig om op de Beringse terrils te vertoeven, maar de knieën laten het niet toe om verder te geraken. Ik denk dat ik ondertussen al wereldrecordhouder in starten met ‘start to run’ ben.

8. Over welk onderwerp zou je een boze lezersbrief naar een krant durven sturen?

De communicatie rond heel de coronamaatregelen ten aanzien van de eventsector. Onbegrijpelijk dat een overheid zo dubbelzinnig kan communiceren. Je mag dansen, maar het moet geen polonaise worden… Ik krijg dat niet uitgelegd.

9. Hoeveel % bedraagt de kans dat je ooit op een verkiezingslijst zult belanden?

0.00000000000001%. Als de politiek een onderneming was, was ze al lang failliet, was ze persoonlijk aansprakelijk gesteld en had ze al lang slaag gekregen van haar klanten. Als ondernemer heb ik er het moeilijk mee. Wel veel respect voor de mensen die in de politiek zitten en effectief proberen een frisse wind te laten waaien.

10. Waar mag het vakantiehuis staan dat de Nationale Loterij je cadeau wil doen?
Dat mag gerust in Limburg zijn, bij voorkeur in Beringen. Je kan er prachtig wandelen, fietsen, duiken en heerlijk eten. Met de mooie zomers die we hier de laatste jaren hebben, waan ik mij “in mijne hof” echt op vakantie. Wat moet je nog meer hebben? En buiten België? Daar hebben Japan en UBUD in Bali een stukje van mijn hart gestolen.

11. Met welk zelfgemaakt gerecht durf jij je inschrijven voor een kookwedstrijd?

Mijn broodje rosbief! Zonder twijfel: Daar komen ze van ver voor! 😊

12. Wie krijgt zeker een vermelding in je speech als je de Nobelprijs voor Economie wint?
Ik breek een lans voor iedere ondernemer die elke dag gepassioneerd aan de slag gaat. Die weet dat succes de som van tegenslagen is, en net die keer meer opstaat dan dat je ben neergegaan. Die durven innoveren en creëren met een hoekje af.,Maar vooral die gedreven is vanuit zijn hart en de mensen rondom zich.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Fotoreportage
Sint-Truiden
Sint-Truiden

Zomerkasteelfeest Voka: wie was erbij?

Na een onderbreking door corona verzamelde ondernemend Limburg woensdagavond opnieuw voor het Zomerkasteelfeest van Voka Limburg. Het Kasteel van Ordingen… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.