Nieuws Limburg Tongerse ondernemers verrassen met beleidsnota

Tongerse ondernemers verrassen met beleidsnota

Tongerse ondernemers verrassen met beleidsnota

“Richt een solidariteitsfonds op waarmee projectontwikkelaars kunnen vergoed worden als ze op archeologische vondsten stuiten. Omdat ze nu voor alle opgravingskosten moeten opdraaien, worden plannen in de kast gestoken en daardoor de stadsontwikkeling afgeremd.” Het is slechts één van de 10 creatieve voorstellen die de Ondernemersclub Tongeren (OCT) donderdagavond heeft gelanceerd. Voorzitter Peter Vavedin (Ambiorix) maakt hiermee een statement. “De kasten van politici liggen vol met mooie nota’s en rapporten. Het is tijd voor enkele zeer concrete acties. Wij geven meteen de voorzet.”

foto Beleidsnota OCTNog enkele voorbeelden: “Richt in Tongeren een logistieke hub op om de handling te doen van het vrachtveroer op de luchthaven van Bierset.” Of nog: “Maak een connectie met 9 andere ‘oudste steden’ van Europa, en zet hier een toeristisch programma voor op.” En wat vind je van deze: “Maak een afrit voor fietsers die veilig het industrieterrein op willen om naar hun werk te gaan.”

Kortom: de Tongerse Ondernemersclub pleit voor daden, niet voor studies…

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.