Nieuws Limburg Toni Etneo bekroond als beste wijnhandelaar

Toni Etneo bekroond als beste wijnhandelaar

Toni Etneo bekroond als beste wijnhandelaar

Wijnimporteur Toni Etneo van Selezione Vini Italiani uit Zonhoven is zopas op het Gault & Millau Wine Event in Antwerpen verkozen tot Beste Wijnhandel van 2012. “Ik ben zeer tevreden met deze prijs. Dit is een erkenning voor het werk dat ik en mijn echtgenote (Caroline Swinnen) al twintig jaar lang leveren,” zegt Etneo. “In België zijn er heel veel wijnimporteurs en het is een hele eer als je daar als beste uit verkozen wordt.” Andere Limburgers die genomineerd waren voor deze prijs, waren Pasqualinno (Opglabbeek), Ad Bibendum (Sint-Truiden) en Schorpion (Kortessem).

De prijs voor de beste sommelier van het land, ging overigens ook naar Limburg. Die eer was voor het eerst weggelegd voor een vrouw, want Jennifer Silvius (27) van restaurant De Kristalijn in Genk, ging met de hoofdprijs aan de haal. “Ik ben zeer vereerd,” aldus de laureate in een kort reactie. “Blijkbaar zijn de mensen gecharmeerd door mijn uitleg bij wijnarrangementen en mijn wijnkennis. Op mijn vijftiende ben ik in de horeca terechtgekomen en daar is mijn liefde voor wijn ontstaan. Ik wilde van elke wijn weten uit welk land of regio die kwam en ben altijd gefascineerd geweest door de smaken van wijn. Ook in de toekomst ga ik mijn wijnkennis nog verder aanscherpen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.