Tony Konings verlaat Actief Cleaning

De opdracht van Tony Konings bij Actief Cleaning loopt ten einde op 30 maart 2011. "Tegen die tijd is de overgang naar de nieuwe aandeelhouder Iris helemaal rond, en zal ik met 99% zekerheid een andere uitdaging zoeken," zegt hij. "Er zijn al enkele contacten, maar wat ik juist ga doen weet ik zelf nog niet."

Actief Cleaning, dat in Lummen zo'n 220 mensen tewerkstelt, heeft een relatief goed jaar achter de rug. "Een aantal klanten van onze schoonmaakdienst hebben het volume een beetje afgebouwd, maar dat is alles. Voor onze afdeling voor technisch onderhoud (ATS) lagen de kaarten anders. Daar heeft een omzet een knauw van 50% gekregen. Als onderaannemer waren wij vaak de eersten waar op bezuinigd werd. Gelijklopend hebben we het personeelsbestand moeten afbouwen van 50 naar 25. Maar gelukkig is intussen is die dip alweer achter de rug en zitten we bijna terug aan het volume van voordien."

Overigens heeft ook commerieel directeur Jacky Jackmart intussen Actief Cleaning verlaten, waardoor het bedrijf binnen een half jaar 2 gekende gezichten minder telt.

In de marge kon overigens nog worden vernomen dat Allbufa, de samenwerking voor facility management tussen een 9-tal Limburgse bedrijven (waaronder Actief Cleaning), een stille dood is gestorven en vrijwillig in vereffening is gegaan.