Nieuws Limburg Tool voor online doktersafspraken van Sanmax is overgenomen

Tool voor online doktersafspraken van Sanmax is overgenomen

Tool voor online doktersafspraken van Sanmax is overgenomen

De online tool waarmee patiënten online een afspraak kunnen boeken bij zowat 3.000 artsen in ons land, is niet langer in Limburgse handen. Ontwikkelaar Pascal D’Helft van Sanmax (Opglabbeek) heeft de vennootschap met de tool verkocht aan Doctena, een onderneming uit Luxemburg, die er de ‘Booking.com van de dokters’ verder mee wil uitbouwen. De Limburgse bedrijfsleider heeft met Appoint al een nieuwe firma opgericht om bij andere doelgroepen het online afsprakenbeheer te gaan aanbieden.

Sanmax werd destijds opgericht als een bedrijf voor webdesign, webdevelopment, applicaties, hosting, enzovoort. Twee jaar geleden werd een opdeling gemaakt, waarbij stichter Pascal D’Helft zich nog uitsluitend ging bezighouden met de online agenda.

“Die toepassing is op korte tijd heel erg populair geworden, vooral bij artsen”, legt Pascal D’Helft uit. “Intussen zijn er bijna 3.000 dokters in ons land die hun patiënten via onze applicatie toelaten om een afspraak te maken. Een win-winsituatie, want de patiënt is direct geholpen en de dokter wordt tijdens zijn consultaties niet meer gestoord.”

Het succes is de andere spelers op de markt niet ontgaan. “Eind vorig jaar al kregen we een telefoontje van Doctena met de vraag om aan tafel te zitten”, zegt Pascal D’Helft. “Zij zijn een internationale groep die over een groot Europees platform beschikt en ook in België al enkele jaren actief is. Het idee is om een universele tool te bouwen waarmee patiënten heel eenvoudig een arts kunnen zoeken, een afspraak kunnen maken, inlichtingen inwinnen, enzovoort. Doctena wil er ‘de Booking.com van de dokters’ van maken. Ambitieus, maar heel realistisch. We hebben na een paar maanden onderhandelen nu een akkoord bereikt over de overname.” Een verkoopprijs werd niet bekendgemaakt.

Doctena neemt daarbij de vennootschap met het hele klantenbestand van de artsen over. “Voor de dokters verandert er helemaal niets, en voor de patiënten evenmin”, aldus Pascal D’Helft, die nog zeker 2 jaar aan boord blijft om de integratie met Doctena te begeleiden. “De synergie zal veel meer mogelijkheden bieden en de internationale groei van onze toepassing faciliteren.”

D’Helft en zijn vennoten hebben met Doctena afgesproken dat zij het afsprakenbeheer verder mogen zetten voor alle niet-medische beroepen. “Met onze nieuwe firma Appoint zullen we dezelfde software aanbieden bij alle andere organisaties en ondernemers die op afspraak werken”, legt hij uit. “Vandaag zijn er al politiezones, vakbonden, advocaten, accountants, dierenartsen, en zelfs een pastoor, die via onze online agenda toelaten dat hun klanten en andere contacten er afspraken mee boeken. We geloven sterk dat in deze doelgroepen nog een enorm potentieel zit. Het is dus zeker niet zo dat we met vervroegd pensioen gaan…”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.