Nieuws Limburg Topdirecteur na 35 jaar met pensioen

Topdirecteur na 35 jaar met pensioen

Topdirecteur na 35 jaar met pensioen

Luc Bijnens, directeur van het Wit-Gele Kruis Limburg, werd donderdagavond op passende wijze door zijn medewerkers gevierd. Na een carrière van 35,5 jaar neemt hij eind deze maand afscheid van de zorgverlenende dienst.

In die periode bouwde Luc Bijnens de organisatie uit tot één van de grootste werkgevers in de provincie: van 199 medewerkers in 1980 naar 1.742 nu. Onder zijn bewind verzevenvoudigde zowel het aantal patiënten (tot 35.000) als het aantal verzorgingen (tot meer dan 7 miljoen per jaar). Met 1.759 bedrijfswagens heeft het Wit-Gele Kruis Limburg ook het grootste wagenpark in de provincie.

Om de directeur te bedanken, werd een Nurse Pride georganiseerd. Een optocht met zo’n 130 wagens van Wit-Gele Kruis Limburg vergezelde Luc Bijnens naar een feest in Hangar 58. Op de viering was ook Adrienne Vanpeteghem, de eerste directeur van het Wit-Gele Kruis Limburg (1964-1981) aanwezig. Op de eerste rij, mocht naast de echtgenote van Luc Bijnens, ook de opvolger Bart Smeyers plaatsnemen. Hij zal vanaf 1 april de fakkel officieel overnemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.