Nieuws Limburg Topkok en topmens: Moke Karmaoui overleden

Topkok en topmens: Moke Karmaoui overleden

Topkok en topmens: Moke Karmaoui overleden

Nooit meer koken met Moke… Chef-kok Mohamed Karmaoui, beter gekend als Moke, is zondag in de vroege ochtend overleden. Hij was op 1 januari nog maar juist 50 jaar geworden.

Moke was een echte selfmade man. Hij begon zijn horeca-carrière met een frituur, waar hij ook veel zelfgemaakte bereidingen verkocht. Daarna opende hij zijn restaurant met feestzaal: Ter Poorte in Wellen. Hij groeide uit tot één van de topchefs in de provincie. Intussen bouwde hij ook aan zijn tv-carrière. ‘Koken met Moke’ was jarenlang één van de favoriete programma’s op TV Limburg. Alle Limburgers hingen aan zijn lippen als hij in zijn ongeëvenaarde stijl, vol passie voor het vak, zijn kookgeheimen prijsgaf. De beste recepten bundelde hij trouwens in een reeks van kookboeken.

Na de stopzetting van zijn eigen restaurant, deed Moke diverse freelance opdrachten. Hij gaf les aan de kokschool in Hasselt, verzorgde workshops en demo’s, en sprong in bij diverse horecazaken die de expertise en goede raad van Moke goed konden gebruiken. Hij was echt een bezige bij. Zo ontwikkelde hij eigen kookmaterialen, verfijnde hij nieuwe technieken, bracht hij foodboxen op de markt, en lanceerde hij -niet langer dan enkele dagen geleden- zijn eerste podcast.

Moke werd niet alleen als kok, maar ook als mens erg gewaardeerd. Een immer goedlachse man, boordevol humor. Welbespraakt, empathisch… Heel sociaal en vrijgevig. Een echte volksfiguur met veel talenten, die overal graag was gezien.

Hij is altijd heel positief gebleven, ook al bleef hij niet van het ongeluk gespaard. Een zakelijke tegenslag, kanker, slachtoffer van zinloos geweld… Moke wist telkens de bladzijde om te draaien en vol enthousiasme zijn weg verder te zetten.

Alles leek de juiste kant uit te gaan, tot hij vrijdag plots heel ziek werd. Hij werd met spoed opgenomen in het Jessa Ziekenhuis, waar orgaanfalen en een longontsteking werden vastgesteld. De test op het coronavirus was negatief. Hij heeft nog hard gevochten, maar is zondagochtend om 5u20 overleden.

De redactie biedt zijn 2 kinderen, familieleden en de ruime vriendenkring van de chef, een warme en oprechte blijk van medeleven aan. Moke: het ga je goed!

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.