Nieuws Limburg Toppers bij wegenbouwers moeten tij keren

Toppers bij wegenbouwers moeten tij keren

Toppers bij wegenbouwers moeten tij keren

Voorzitter Bas van de Kreeke en ondervoorzitter Paul Kumpen hebben hun bestuursploeg van de Limburgse wegenbouwers (Vlawebo) uitgebreid met enkele kleppers. Sinds deze week worden er de lijnen uitgezet door Stefan Carmans (Aannemingen Carmans, Lummen), Thierry Derriks (Derriks in Jesseren), Leo Janssen (Martin Wegenbouw, Bocholt), Leon Luyten (Betonac, Sint-Truiden) en Dirk Martens (Martens Wegenbouw, Genk).

Bas van de Kreeke speechDe uitdagingen die de nieuwe bestuurders aangaan, zijn niet van de poes. Zo kampt de sector met de crisis, waardoor veel overheidsdossiers in de koelkast blijven. Dit brengt ook betalingsproblemen bij klanten met zich mee. Verder is er een enorme druk op de prijzen. Niet door illegale Oostblokkers, maar wel door legale Nederlanders. “De ZZP’ers bijvoorbeeld (Zelfstandigen Zonder Personeel) maken hier prijzen van 20 euro per uur, terwijl onze gemiddelde kostprijs 40 euro per uur bedraagt,” zei voorzitter van de Kreeke tijdens jaarvergadering in Bokrijk (foto). Hij roept de overheid dan ook op om maatregelen te nemen die de wegenbouw kunnen aanzwengelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.