Nieuws Limburg Toprestaurant is het beu: “No show = 50 euro”

Toprestaurant is het beu: “No show = 50 euro”

Toprestaurant is het beu: “No show = 50 euro”

De gekende tv-kok Laurens Snykers van Leeuw in Hasselt neemt drastische maatregelen: klanten die minder dan 24 uur op voorhand hun reservatie annuleren of gewoon niet komen opdagen zullen 50 euro per persoon van hun kredietkaart zien verdwijnen. “Spijtig, maar ik kan gewoon niet anders”, zegt hij.

“Afgelopen vrijdag hebben wij te maken gehad met 18 personen die very last minute hebben geannuleerd, ondanks dat we bij de reservatie al hadden gemeld dat we 50 euro/pp vragen bij late annulatie, no show, of als je met minder komt opdagen dan aanvankelijk gereserveerd. Het was de laatste dag voor het verlof, en daar stonden we dus, met een voltallige equipe en volle frigo’s met verse ingrediënten…”

“Het was voor mij echt de druppel om met kredietkaart-garanties te beginnen, aangezien dit al bijna geen uitzonderingen, maar eerder de regel zijn. Ik hoor het ook bij vele collega’s, en hoop dat zij deze maatregel ook zullen nemen. Als we allemaal aan dezelfde koord trekken, en dezelfde regels hanteren, kunnen we misschien wel een gedragsverandering bij het cliënteel bekomen.”

Wie dus vanaf 16 augustus bij Leeuw reserveert, zal een garantie op zijn kredietkaart moeten geven. Wie gewoon komt opdagen zoals afgesproken, zal uiteraard geen nadeel ondervinden. “Wie met een kleiner gezelschap komt, zal 50 euro per ontbrekende persoon moeten laten vallen. En wie minder dan 24 uur annuleert, of helemaal niet komt opdagen, zal ook gecrediteerd worden.”

“Wij vinden het zeer spijtig dat het zover is moeten komen”, aldus nog de TVL-kok. “Het is jammerlijk dat het wangedrag en onbeleefdheid van de wispelturige mensen ook effect heeft op de andere gasten. Maar hopelijk gaat iedereen inzien dat dit gedrag not done is. De horeca heeft al zeer veel afgezien en dit kan voor vele restauranthouders uiteindelijk de doodsteek betekenen…”

Reageer op dit bericht

Reacties

Pierre V. 2022-08-05 21:53:24

Man heeft , spijtig genoeg 200% gelijk. Ik als Kleine Elektrohandelaar ervaar hetzelfde. Rijkswachterz zijn daar specialisten in, gevolgd door schoolmeesters en militairen. Vandaag bestelling: "een woord is een woord, 's anderdaags nadat ze gans het internet hebben afgeroomd: "Wij hebben niks getekend"

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Interview

Atelier V vliegt vooruit

Het Limburgse cateringbedrijf Atelier V heeft de wind in de zeilen. Een resem nieuwe contracten, zoals de volledige VIP-catering voor… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.