Nieuws Limburg Toprestaurant sluit: “Amper 500 euro per maand over”

Toprestaurant sluit: “Amper 500 euro per maand over”

Toprestaurant sluit: “Amper 500 euro per maand over”

Drijfveer BitterZoetHet meermaals bekroonde restaurant BitterZoet in Zonhoven sluit de deuren. “De horeca is niet leefbaar,” zegt chef Hilaire Spreuwers, hier op de foto bij de uitreiking van De Drijfveer.

“Ik hou amper 500 euro per maand over.” Spreuwers heeft nochtans niet te klagen over de belangstelling. Zijn bier-restaurant is 2 maanden op voorhand volgeboekt. “Maar daar werk ik 85 uren per week voor, en mijn vrouw nog eens 50. We hebben geen sociaal leven meer. En houden er niets van over. Zeker niet omdat we alles in het wit doen. Daar zijn we fier op, maar het is niet leefbaar. We hebben 3 kinderen, maar een vakantie of zelfs een uitstap naar de dierentuin, zit er niet in. Dit houden we niet vol.” Vandaar dat hij de keukenhanddoek in de ring gooit. “We zetten het pand te koop. Wat de toekomst brengt, weten we niet. Maar zo kan het niet verder.”

Unizo Limburg en Horeca Limburg slaken in Het Belang van Limburg nog eens een noodkreet: “Bijna de helft van de zaken draait met verlies. Dit kan niet blijven duren.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.