Nieuws Limburg Topsporters maken gezonde maaltijden in Beringen

Topsporters maken gezonde maaltijden in Beringen

Topsporters maken gezonde maaltijden in Beringen

Tia Hellebaut, Sven Nys en Kim Clijsters, die alledrie worden begeleid door het managementbureau Golazo van Bob Verbeeck in Beringen, mogen zich voortaan meten met Piet Huysentruyt, Jeroen Meus en Sergio Herman. Want deze 3 sportkampioenen hebben een gamma van snacks, koude en warme maaltijden samengesteld dat onder de naam Energy Food weldra in de supermarkten zal verkocht worden.

Energy Lab, dat de wetenschappelijke begeleiding van de Golazo-sporters verzorgt, kreeg regelmatig vragen van de vedetten over gezonde voeding. Vandaar dat samen met de Antwerpse cateraar StarMeal, de hoogspringster Tia Hellebaut, veldrijder Sven Nys en tennisster Kim Clijsters werden gevraagd om een aantal van hun lievelingsgerechten in elkaar te knutselen. Voornaamste kenmerk doorheen het gamma is de evenwichtige samenstelling van koolhydraten, eiwitten en vetten.

“Ik ben heel trots dat ik zelf een aantal gerechten die ik graag lust heb mogen samenstellen,” zegt Sven Nijs. “Nu heb ik altijd maaltijden binnen handbereik waarvan ik me niet voortdurend moet afvragen of ze wel gezond zijn. Op wedstrijddagen is er niet altijd de tijd om zelf te koken, vandaar.” Tijdsgebrek en de zekerheid van gezonde ingrediënten zijn ook de voornaamste drijfveren van Tia Hellebaut, die onder meer een wortelsoep met gember en een salade met geitenkaas en peperkoek maakte. “Het vult ook goed, zodat de verleiding voor ongezonde tussendoortjes kleiner is,” zegt ze. Kim Clijsters experimenteerde o.a. met zoete aardappelen en sobanoedels met sesam. “Binnen 5 minuten tover ik nu iets lekker en gezond op tafel,” aldus Clijsters. “Jada en Brian vinden het allemaal prima,” aldus de tenniskampioene, die tevens aankondigde na de US Open in september een punt te zetten achter haar carrière.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.