Nieuws Limburg Totaalconcept rond cocktails strijkt neer in Hasselt

Totaalconcept rond cocktails strijkt neer in Hasselt

Totaalconcept rond cocktails strijkt neer in Hasselt

Sipsnsoda, de cocktailgoochelaar uit Hasselt, heeft de start in de nieuwe thuisbasis niet gemist. Thomas Janssens en zijn team hebben in een mooi pand aan de Capucienenstraaat niet alleen hun kantoor, magazijn, keuken en winkel ondergebracht, maar ook een atelier waar workshops worden gegeven om cocktails en mocktails te leren maken.

Sipsnsoda is gegroeid vanuit de passie van Thomas Janssens. Als bartender werd hij veel gevraagd om op feestjes lekkere cocktails te bereiden. (Nog steeds trouwens, want momenteel schenkt hij zo’n 15.000 drankjes per jaar…) Toen de klanten naar de recepten en naar winkels voor benodigdheden gingen vragen, breidde de zaak uit. Thomas ging alle ingrediënten in dozen verpakken, om kraakvers te laten leveren aan huis. Inclusief het ijs… De business groeide zodanig dat een nieuwe vestiging zich opdrong. Ook al omdat Sipsnsoda nog verder wou diversifiëren.

“We hebben nu -naast de webshop- een fysieke winkel, waar alle ingrediënten om zelf cocktails en mocktails te bereiden, kunnen gekocht worden”, vertelt Thomas. “Flesjes met aroma’s, gedroogd fruit, siropen, tientallen soorten tonic, kruiden,… afin, het staat hier allemaal. We verkopen ook exclusief glaswerk en bartools die hierbij kunnen gebruikt worden. Wie er zelf minder werk in wil steken, kan ook flessen met kant-en-klare drankjes kopen. Heel wat eventbureaus en cateraars zijn dol op onze mixen.”

Sipsnsoda heeft in het pand een bar en atelier ingericht. “Bedrijven, verenigingen en zelfs families komen hier workshops volgen om de lekkerste cocktails te bereiden”, aldus nog Thomas Janssens. “We hebben heel leuke formules uitgewerkt die erg in de smaak vallen.” De winkel is wat men een ‘destiny shop’ noemt. “Onze klanten komen heel bewust naar hier, we hebben nauwelijks toevallige passanten. Vinden we prima. Zo kunnen we nog meer beleving creëren voor wie echt in onze producten geïnteresseerd is. Wij zijn alvast heel enthousiast over deze nieuwe stap.” Schol!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.