Nieuws Limburg Tradelec van Thierry Smet is overgenomen

Tradelec van Thierry Smet is overgenomen

Tradelec van Thierry Smet is overgenomen

Het Leuvense technologiebedrijf Aviovision heeft zijn Genkse branchegenoot Tradelec overgenomen. De twee gaan binnen een paar maanden verhuizen naar een nieuw kantoorgebouw in Genk. De overname zal ook 5 nieuwe jobs creëren. Zowel Aviovision als Tradelec zijn verborgen technologiepareltjes.

Aviovision werd pas drie jaar geleden in Leuven opgericht en is nu in handen van Kris Van Den Bergh en Jack Waldeyer. Beiden verdienden hun strepen bij Sabena en hebben na het faillissement de Sabena Flight Acadamy voortgezet. Dat bedrijf werd in 2008 verkocht.
tradelecAviovision is gespecialiseerd in het visualiseren van vluchtinformatie voor piloten. “Wij zorgen er voor dat de piloten geen massa’s papier moeten meezeulen in de cockpit, maar alle nodige vluchtinformatie via een tablet ter beschikking hebben,” zegt Van Den Bergh (41), die nog als freelancepiloot voor Thomas Cook actief is. Ondertussen maken acht luchtvaartmaatschappijen al gebruik van de service van Aviovision.

Het Genkse Tradelec werd in 1983 door Thierry Smet (67) opgericht, destijds met de hulp van wijlen Jos Thijs. Het bedrijf richtte zich aanvankelijk als pionier op automatisatieprocessen in de industrie. Ondertussen is het bedrijf gespecialiseerd in soft- en hardware voor parkeerautomaten, parkingcontrole, snelheidscamera’s, nummerplaatherkenning, afhandeling van boetebetalingen, enzovoort.

Ook op dit vlak was Tradelec een van de pioniers. “Wij waren bij de eersten om politie-agenten en parkeerwachters uit te rusten met handcomputers om te velde hun werk te doen,” zegt Smet.

“Eigenlijk doen we hetzelfde, maar in verschillende markten,” stelt Van Den Bergh vast. “Samen willen we een platform uitbouwen dat we ook voor andere markten dan luchtvaartmaatschappijen of politiediensten in stelling kunnen brengen. We denken daarbij aan alle mensen die te velde informatie moeten ophalen en doorsturen. Alle mobiele buitenwerkers dus.”

De twee bedrijven gaan ook fysiek samenwerken, en zullen binnen een paar maanden hun intrek nemen in het nieuwe kantoorgebouw Flexis aan de Jaarbeurslaan in Genk. Daar heeft ondertussen ook het advocatenkantoor Arts, Cleeren & vennoten zijn intrek genomen.

Aviovision en Tradelec zijn nu samen ruim 20 mensen sterk. Dit jaar nog zullen er een vijftal jobs bijkomen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.