Nieuws Limburg Transformatie houdt hotel Atlantis boven water

Transformatie houdt hotel Atlantis boven water

Transformatie houdt hotel Atlantis boven water

Waar eerder werd voorspeld dat de economische conjunctuur in Limburg vanaf april dit jaar een duik naar beneden zou nemen, moeten we vaststellen dat de positieve tendens aanhoudt. De daling, die er hoe dan ook zit aan te komen, is uitgesteld door de goede prestaties van de exporterende bedrijven en het toerisme. Ook het aantal starters zorgt weer voor extra zuurstof in onze economie. De bouwsector levert nog steeds een positieve bijdrage, aldus Voka Limburg. De automobielsector zal het spoedig moeilijker krijgen. Tot slot blijft het aantal werklozen gemiddeld -9% onder het niveau van dezelfde vorig jaar.

Het toerisme levert dus een erg positieve bijdrage. Dat kon Voka Limburg vaststellen bij hotel Atlantis in Genk, waar de nieuwe conjunctuurbarometer gepresenteerd werd. Zaakvoerder Lidia Paletta vertelde dat het hotel, opgericht in de jaren 1960, na de sluiting van Ford Genk zwarte sneeuw heeft gezien: “We waren voor 70% afhankelijk van de bedrijfswereld, een publiek dat bijna volledig wegviel toen Ford sloot. Enkele rusteloze nachten en vooral veel gepieker, deden ons besluiten om het over een andere boeg te gooien. We beslisten een zware investering en renovatie door te voeren en de focus te verleggen naar het toerisme. Zo werden we opnieuw een bloeiende zaak. 2015 was zelfs het beste jaar ooit en vandaag gaan we nog steeds op dit elan verder.” Het gaat zelfs zo goed dat er opnieuw aan investeren wordt gedacht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.