Transportbedrijf van wietkweker failliet

De Hasseltse rechtbank heeft -zoals verwacht- het transportbedrijf Eric Geladé failliet verklaard. Het bedrijf raakte in financiële moeilijkheden en de bedrijfsleider is opgepakt nadat er een wietplantage was ontdekt.

“Een voortzetting van de activiteiten is absoluut niet mogelijk, ook niet via een overname van het geheel”, zegt curator Xavier Gielen. “We hebben dan ook beslist om alle activiteiten stop te zetten en naar een volledige vereffening van het faillissement over te gaan. De klanten zijn haast allemaal al naar andere transporteurs gaan zoeken, en volgens de voorlopige bewindvoerder die was aangesteld, heeft een flink deel van het personeel niet gewacht op het faillissement om ander werk te gaan zoeken. De leasingmaatschappijen hebben ook onmiddellijk de vrachtwagens opgeëist, zelfs nog vooraleer wij officieel op de hoogte waren van onze opdracht.”

De curatoren gaan nu de overgebleven medewerkers hun C4 bezorgen. De bedrijfseigendommen worden verkocht om de schuldenberg zo veel mogelijk weg te werken. Hoe groot die schuldenberg is, is nog niet duidelijk.