Nieuws Limburg Trend: bedrijven kopen samen veiligheidscamera's

Trend: bedrijven kopen samen veiligheidscamera's

Trend: bedrijven kopen samen veiligheidscamera's

De tijd dat iedere handelszaak en kmo apart een bewakingscamera ging aankopen, lijkt stilaan voorbij. Steeds vaker wordt veiligheidsmateriaal in groep besteld, zodat een netwerk ontstaat dat meteen een heel handelscentrum of industrieterrein in de gaten houdt.

Luco Alarm
in Houthalen-Helchteren merkt dat de vraag naar dergelijke totaalpakketten toeneemt. “In de stad Maaseik hebben we niet minder dan 120 veiligheidscamera’s geplaatst, zowel op straten en pleinen, in parkings als in verschillende sportcomplexen”, zegt Raf Jansen (32) van Luco Alarm. “Voor de betrokken bedrijven, verenigingen en de stad zelf, is er slechts één netwerk en één centrale die met de politiediensten in verbinding staan. De samenwerking betekent een flinke besparing voor elke partij. Voor het einde van het jaar gaan we nog 12 camera’s extra plaatsen op het marktplein.”

Andere plekken die vaker worden uitgerust met camera’s, zijn ziekenhuizen en bouwwerven. “Klopt, want onlangs hebben nog een volledige kraamafdeling moeten uitrusten omdat het risico op ontvoering van baby’s toeneemt,” aldus nog Raf Jansen. “En diefstal op bouwwerven is al langer een echte plaag geworden, waarbij de beelden onmiddellijk het bewijs kunnen leveren.”

Luco Alarm werd in 1986 opgericht door vader Ludo Jansen, die de zaak heeft overgedragen aan zijn zoon Raf. Er werken 20 medewerkers, goed voor een omzet van 1,8 miljoen. “De crisis heeft uiteraard ook voor ons een negatieve impact. Maar dat wordt gecompenseerd door een stijging van de kleinere criminaliteit.” Of hoe slecht nieuws voor sommigen ook goed nieuws kan bekekenen…

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.