Nieuws Limburg Trends kiest voor Derdaele, ABN en Diresco

Trends kiest voor Derdaele, ABN en Diresco

Trends kiest voor Derdaele, ABN en Diresco

Diresco, ABN en Derdaele+ zijn de snelst groeiende bedrijven in Limburg, de zogenoemde Gazellen. Dat blijkt uit een berekening van het zakenblad Trends op basis van de cijfers van 2006 tot 2010. Dit jaar komt daar ook nog de starter van het jaar bij: dat is Pyxima.

Uit de berekeningen van Trends blijkt dat de 200 snelst groeiende Limburgse bedrijven iets betere cijfers kunnen voorleggen dan een jaar eerder. “Maar we blijven nog ver verwijderd van het niveau van de editie van twee jaar gelden”, aldus Luc Huysmans, journalist bij Trends die de cijfers in de gebouwen van Voka-Limburg voorstelde.

De snelst groeiende bedrijven scoren op bijna alle parameters lichtjes beter dan vorig jaar. Qua omzet van 5,7 miljard euro nar 7,26 miljard euro, qua nettowinst van 265,5 naar 268,7 miljoen euro. Ook de rendabiliteit op eigen vermogen verbeterde licht. Alleen op vlak van jobcreatie was er een achteruitgang ten opzichte van vorige editie.

Wie sprong eruit voor Limburg?

Derdaele+
Dit is de snelste groeier bij de kleine bedrijven. Het bedrijf van Patrick Derdaele realiseerde in 2010 een omzet van 9,7 miljoen euro. Dat was iets minder dan in 2009 maar de winst steeg wel van 245.000 naar 696.000 euro. Derdaele speelde in op de groeiende vraag naar budgetvriendelijk industrieel vastgoed en dat blijkt goed te renderen. Patrick Derdaele: “Wij bieden een oplossing vanaf 175.000 euro voor een kmo die op zoek is naar een vestigingsplaats.” Inmiddels bouwt Derdaele ook bedrijfsgebouwen van 1.000 vierkante meter, zodat de kmo’s kunnen meegroeien.

ABN
Boekte in 2010 als snelste groeier bij de middelgrote bedrijven een omzet van 12,7 miljoen euro en een winst van 202.000 euro. Het bedrijf werd in 1996 opgericht door Jo Nelissen en Rosaline Wijnen als installateur van airco, maar specialiseerde zich sindsdien in verluchting, koeling en energiebeheer. “Je moet voortdurend innoveren”, aldus Jo Nelissen, “Vandaar dat we nu ook clean rooms bouwen, bijvoorbeeld.”

Diresco
Diresco realiseerde een omzet van 25,4 miljoen euro in 2010. De onderneming werd opgericht door Chris en Dirk Schelfhout, nadat Chris Schelfhout zijn betonbedrijf had verkocht. Diresco produceert een uniek soort kwartscomposiet voor interieurtoepassingen.

Pyxima
Voor het eerst koos Trends ook een starter van het jaar: een bedrijf dat minder dan drie jaar oud is en uitstekende groeicijfers kan voorleggen. Pyxima is een spin-off van de KULeuven die software ontwikkeld voor de sociale sector. Pyxima ontwikkelde onder meer software voor een audiokrant voor blinden, voor computerinstructies in een beschutte werkplaats en voor een platform voor mobiele zorgevaluatie. Pyxima haalde in 2010 een omzet van 443.000 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.